Вихід із карантину: як відновити транспортне сполучення

Читать на русском
Олександр Каваексперт з питань транспорту

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що уряд розробляє поетапний запуск громадського транспорту в рамках виходу з карантину. «Слово і діло» звернулося по коментар до експерта у сфері транспорту Олександра Кави про те, як необхідно відновлювати транспортне сполучення в країні.

«Насамперед потрібно відновити залізничне та автобусне сполучення. Також потрібно відновити перевезення в містах та в передмістях. У принципі, це можна зробити протягом кількох днів і забезпечити мобільність жителів всередині країни, як це працює в багатьох європейських країнах, які не припиняли сполучення», – сказав Кава.

Він підкреслив, що транспорт потрібно відновлювати в повному обсязі.

Зупинка метро й транспортний колапс: чи є альтернативаУ Києві через закриття метрополітену створився транспортний колапс, люди штурмують автобуси, а поліцейські намагаються не пускати до транспорту понад 10 осіб.

«Ухвалити рішення і з якогось дня запускати роботу метрополітену та наземного громадського транспорту, якщо ми говоримо про Київ, а також міжнародного та приміського сполучення», – наголосив експерт.

На думку Кави, за час карантину найбільше недоотримали дохід залізниця й комунальні підприємства, які займаються перевезеннями. Водночас приватні компанії змогли переорієнтуватися на перевезення на замовлення підприємств, які забезпечували життєдіяльність міст і організовували перевезення співробітників, тому не залишалися без роботи під час карантину.

Також співрозмовник додав, що деякі заходи, які використовуються під час карантину, зокрема дезінфекція, повинні проводитися також у звичайний час.

«Я думаю, такі кроки мали б позитивний ефект, якби в транспорті проводилася дезінфекція на постійній основі, наприклад, рухомих частин – поручнів на ескалаторах», – підсумував експерт у сфері транспорту Олександр Кава.

Відзначимо, міністр інфраструктури України Владислав Криклій анонсував відновлення роботи транспорту в Україні в червні-липні.

Нагадаємо, з 18 березня в Києві закрили метрополітен, а з 23 березня в столиці запроваджено спеціальний режим громадського транспорту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: