Рік після виборів: у чому найслабше місце внутрішньої політики Зеленського

Читать на русском
Олексій Якубінполітолог

Президент України Володимир Зеленський перебуває при владі 11 місяців. За час перебування Зеленського на посаді глави держави змінилися два склади уряду. Кадрове питання для глави держави залишається одним із викликів. Про це в коментарі «Слово і діло» зазначив політичний експерт Олексій Якубін.

«Чому ми бачили за цей рік зміну урядів? Частина людей, які були призначені, продовжували, по суті, ту соціальну політику, яка проводилася минулою владою. Зрештою цих людей замінили. Ми почали привчатися до того, що громадська думка починає мати вагу. У низці розвинених країн, якщо суспільство не підтримує уряд, як би правильно він не вчиняв, уряд йде у відставку. Ми починаємо йти цим шляхом, і в нас поступово цей тренд вимальовується», – пояснив Якубін.

Рік після виборів: аналіз виконання програми ЗеленськогоРік тому Володимир Зеленський був обраний президентом. Слово і діло сьогодні проаналізувало його програму і пропонує подивитися, чи є прогрес в її виконанні.

При цьому політичний експерт зазначив, що кадрове питання все-таки було проблемним для Зеленського за 11 місяців при владі й часто призначалися люди, які не показали результату.

«Президенту потрібно більше звертати увагу на розвиток державних інститутів і соціальних ліфтів. Тобто парламент парламентом, але в нас попереду місцеві вибори й тут варто звернути серйозну увагу і на партію «Слуга народу», і нинішні інституції, включаючи чинних чиновників середньої ланки, яких варто було б просувати та які покажуть результат. Отже, кадрова проблема за цей рік для Зеленського була дуже актуальною», – зазначив Олексій Якубін.

Він додав, що Володимиру Зеленському, як і кожному топполітику, доводиться стикатися з критикою, яка стосується проблем за всі роки незалежності України.

Обрання Зеленського символізує повстання проти істеблішменту, і чинний президент, на думку експерта, є втіленням суспільного попиту на нові обличчя у владі.

Раніше ми писали про те, як Володимир Зеленський виконував обіцянки, а також, як виконується передвиборча програма.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: