Рік потому після виборів: чого досягнув Зеленський у питанні Донбасу

Читать на русском
Олексій Якубінполітолог

Президент України Володимир Зеленський перебуває на посаді президента України протягом 11 місяців. Політичний експерт Олексій Якубін пояснив у коментарі «Слово і діло», що перший рік каденції Зеленського на посту президента відзначається зміною пріоритетів на зовнішній арені.

«За рік Зеленський відновив миротворчий шлях для вирішення конфлікту на Донбасі. Тут варто згадати й про обміни полоненими. Зеленський був готовий говорити з усіма гравцями, з ким потрібно було говорити. Це дозволило Зеленському відновити Нормандський формат, який до нього востаннє збирався у 2016 році, а також відбулися три великих обміни», – сказав Якубін.

Зеленський схвалив зміни до бюджету, а в Кабміні очікують пік захворюваності коронавірусом на початку травня. Головне за вихідніЗеленський схвалив зміни до бюджету, а в Кабміні очікують пік захворюваності коронавірусом на початку травня.

Він наголосив, що рік Володимира Зеленського на зовнішній арені відзначився також переговорами щодо створення Консультативної ради в Мінську, до складу якої можуть увійти «представники» ОРДЛО.

«Він обрав для себе цей напрямок і визначив досягнення миру за свою каденцію, як ключове питання. Заради цього, власне, його й обрали», – додав експерт.

За словами Олексія Якубіна, президент продемонстрував, що він готовий до будь-яких діалогів і що для «України Зеленського» на першому місці в питанні вирушення конфлікту – «людина».

«Рік Зеленського – це зміна пріоритетів і продовження повстання проти істеблішменту», – підсумував політичний експерт.

Нагадаємо, зустріч радників лідерів «нормандської четвірки» була відтермінована через спалах коронавірусу.

Водночас глава держави на цей час дав 419 обіцянок разом із передвиборчими й програмними. Якщо рахувати з дня інавгурації, 20 травня, то в Зеленського зараз 208 зобов'язань у процесі виконання, 79 – виконані і з 46 він не впорався.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: