У ПЦУ розповіли, як можна освятити паски вдома

Читать на русском
Предстоятель Православної церкви України Єпіфаній закликав українців цього року святкуватиме Великдень вдома і дотримуватися карантину. Також він розповів, як можна вдома освятити паски.

Предстоятель Православної церкви України Єпіфаній закликав українців залишатися вдома і розповів, як можна освятити паски.

Про це він повідомив в ефірі ТСН. За словами Єпіфанія, кожен віруючий може окропити паски свяченою водою.

«Кожен може вдома побризкати паски Йорданською свяченою водою», - сказав митрополит.

Великдень-2020: Зеленський закликав українців відмовитися від пікніківПрезидент Володимир Зеленський перед Великоднем закликав українців бути обережними на свята і відмовитися від пікніків.

Єпіфаній закликав віруючих протягом місяця слухати богослужіння онлайн, і не приходити до церкви. Він також наголосив на необхідності дотримання карантинних правил.

«Я думаю, що спільними зусиллями ми і в цьому році гідно відсвяткуємо Воскресіння Христове, долучаючись до богослужінь онлайн», - сказав голова ПЦУ.

Єпіфаній також розповів, як він ставиться до закликів священиків УПЦ МП відвідувати богослужіння в храмах в період карантину.

«Потрібно в цей нелегкий час спонукати всіх, щоб вони відповідально ставилися до своїх ближніх, проявляли свою любов. Тому певною мірою це безвідповідально в такий складний час закликати віруючих до храму. Звичайно, це складно як для священнослужителів, так і для мирян, але від нас залежить, чи буде продовження епідемії, або ми якомога швидше вийдемо з неї», - сказав Єпіфаній.

Нагадаємо, як відомо, перед Великоднем в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь, який також доставили в Україну.

Раніше Єпіфаній висловив думку, що замість чартеру з України до Єрусалиму, гроші краще було б витратити на медикаменти або засоби захисту для лікарів, які борються з пандемією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: