У МВС розповіли про правила відвідування церкви на Великдень

Читать на русском
На Великдень людей пускатимуть до храмів лише по двоє і після завершення богослужінь, а на порушників складатимуть адмінпротоколи.

На Великдень людей пускатимуть до храмів лише по двоє та після завершення богослужінь, а на порушників складатимуть адмінпротоколи.

Про це заявив радник глави відомства Юрій Тандіт, передає пресслужба міністерства в п'ятницю, 17 квітня.

Обмеження на Великдень: здоровий глузд чи порушення прав вірян?В умовах карантину влада закликає вірян утриматися від відвідування церков на Великдень, що має легітимну мету протистояння поширення епідемії, але порушує права про релігійні свободи.

«Поліція в рамках домовленостей та на виконання постанови Кабінету міністрів про недопущення поширення на території України COVID-19 у разі скупчення людей біля храмів буде діяти в кілька етапів. Перший етап – це роз'яснення серед громадян. У разі повторних порушень поліцейські будуть складати протоколи. Ми не дамо провокаторам організовувати масові заходи біля парафій», – сказав Тандіт.

Представник МВС наголосив, що в самих храмах можуть бути присутніми тільки ті, хто забезпечують службу, а парафіяни зможуть відвідати храм після служби – максимум по дві людини.

«МВС вживає безпрецедентних заходів щодо захисту здоров'я наших громадян... Під час богослужінь у церкві можуть бути присутніми максимум 10 осіб, і це не парафіяни. Це тільки ті люди, які забезпечують службу й допомагають її проводити, а також ті, хто забезпечує трансляцію онлайн. І звичайно, всі вони повинні бути в масках. Сама паства зможе заходити до храму після служби, якщо це мала парафія – по одній людині, якщо велика – по дві людини», – додав Тандіт.

Правоохоронці не допустять скупчення людей біля храмів, окремо відзначив радник Авакова.

Нагадаємо, у МОЗ закликають українців дотримуватися карантинного режиму й залишатися вдома на Великдень, щоб не допустити нових спалахів коронавірусу.

«Слово і діло» розбиралася, хто буде нести відповідальність у разі сплеску коронавірусу після Великодня-2020.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: