Послаблення карантину розглянуть за 5-7 днів після Великодня – Ляшко

Читать на русском
Карантин в Україні. Влада спостерігатиме тиждень після Великодня за динамікою поширення коронавірусу, а потім може схвалити рішення про його послаблення.

МОЗ може запропонувати кроки пом'якшення карантинного режиму в Україні за тиждень після Великодня.

Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю «НВ».

УПЦ МП проведе службу на Великдень, попри заборону. Чи повинна втрутитися держава?Предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій заявив, що, незважаючи на коронавірус, їх храми будуть проводити богослужіння на Великдень на вулиці.

За його словами, влада буде спостерігати за динамікою пом'якшення карантину в країнах Європи. А після Великодня, з огляду на динаміку захворюваності в Україні, зможе схвалити рішення щодо карантину в країні.

«Ми будемо спостерігати за динамікою в країнах Європейського союзу і пропонувати певні кроки пом'якшення, беручи до уваги ситуацію у нас. Але пом'якшення будуть. Нам би зараз, на Великдень, дотримуватися всіх умов карантину. Подивимося, що буде за п'ять-сім днів після Великодня, коли буде найбільша кількість інфікованих, якщо люди не дотримуватимуться карантину. А після цього ухвалюватимемо рішення», – заявив Ляшко.

При цьому санітарний лікар підкреслив, що якщо на Великдень люди почнуть масово порушувати карантин, це може спричинити величезний сплеск нових інфікувань.

Нагадаємо, раніше до українців з нагоди святкування Великодня звернувся президент Володимир Зеленський.

В ОПУ також допустили поліпшення ситуації з коронавірусом після «карантинної» Пасхи.

«Слово і діло» розбиралося, хто буде нести відповідальність у разі сплеску коронавірусу після Великодня-2020.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: