Синоптики розповіли, чи очікуються опади в районах лісових пожеж

Читать на русском
В областях України, де виникли великі лісові пожежі, опади протягом тижня не очікуються. Проте синоптики також не прогнозують посилення вітру.

У найближчі дні в регіонах, де спостерігаються лісові пожежі, дощі не прогнозують. Водночас суттєвого посилення вітру також не передбачається.

Про це повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда в п'ятницю, 17 квітня, передає пресслужба ДСНС.

Феномен лісових пожеж: чи можливо ефективно протистояти підпалам?Лісові пожежі – привід укотре системно проаналізувати державну політику у сфері екології. Чи достатньо для цього лише збільшити штрафи за підпали – з’ясовував Олександр Радчук.

За його словами, дощі на наступному тижні можливі тільки на заході України.

«Протягом найближчих 10 днів ми не очікуємо опадів в Україні, за винятком крайнього заходу країни. Тобто в районах, де спостерігається горіння трави, торфу й лісу, не буде опадів, але не буде й посилення швидкості вітру до таких значних величин. Середня швидкість вітру складе від 7 до 12 м/с, а його напрямок залишиться практично незмінним: із західного напрямку», – заявив Кульбіда.

Як відомо, масштабні пожежі в Україні вникли в Чорнобильській зоні, а також в Житомирській області.

Зокрема, у зоні ЧАЕС пожежу вдалося загасити лише через 10 діб, проте сильний вітер і піщана буря 16 квітня спровокували нові осередки загоряння з тліючої деревини. Рятувальникам вдалося їх загасити. Наразі у зоні відчуження тліє трава.

У Житомирській області 16 квітня загорілася суха трава в лісі. Пізніше вогонь дійшов до села Новосілка, де знищив вісім будівель. Зараз рятувальники ліквідують тління, відкритого вогню немає.

Нагадаємо, Кульбіда також повідомив, що причиною смогу в Києві стали саме пожежі в Житомирській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: