У Чорнобильській зоні знову виник відкритий вогонь

Читать на русском
У Чорнобильській зоні відчуження увечері 16 квітня знову розпочалася пожежа. Вогонь розгорівся через сильний вітер і піщану бурю.
facebook.com/yaroslav.chernobyltour

Через сильний вітер у Чорнобильській зоні відчуження знову почалася пожежа. Відкритий вогонь виник на місці тління відразу в декількох місцях.

Про це повідомив директор Chornobyl Tour і Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко в Facebook у четвер, 16 квітня.

Феномен лісових пожеж: чи можливо ефективно протистояти підпалам?Лісові пожежі – привід укотре системно проаналізувати державну політику у сфері екології. Чи достатньо для цього лише збільшити штрафи за підпали – з’ясовував Олександр Радчук.

Він уточнив, що пожежа відновилася через сильний вітер та піщану бурю.

«Відновилися пожежі в Чорнобильській зоні. Піщана буря 16.04 роздуває осередки тління до відкритого вогню в багатьох місцях. Маю велику надію, що на цей раз буде вже миттєва реакція держави, без затримки. Тим більше, що бюджети на гасіння виділені», - написав Ємельяненко.

Нагадаємо, сьогодні вранці ДСНС повідомляла про те, що на місці масштабної лісової пожежі в Чорнобильській зоні відкритого вогню вже немає, триває лише тління деревини.

14 квітня в Держекоінспекції заявили, що через 10 діб пожежу вдалося загасити. Рятувальникам допоміг дощ.

На ліквідацію пожежі Кабмін виділив більше 100 млн грн.

Також повідомлялося, що через пожежу в Чорнобилі згоріла третина туристичних об'єктів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: