В Укргідрометцентрі назвали причину смогу в Києві

Читать на русском
Смог у Києві 16 і 17 квітня не пов'язаний з пожежами в Чорнобильській зоні. Частинки горіння перемістилися потоками вітру з Житомирської області, де також сталася масштабна пожежа.

Підвищений рівень забруднення повітря в Києві, який спостерігається з вечора 16 квітня і до 17 квітня, не пов'язаний з пожежею в зоні ЧАЕС.

Про це повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда, передає пресслужба ДСНС України в Facebook у п'ятницю, 17 квітня.

Рівень забруднення повітря в Києві знову перевищує норму – картаУ Києві знову підвищився рівень забруднення повітря. Як свідчать дані компанії IQ Air, він становить 256 одиниць.

За словами Кульбіди, смог у Києві пов'язаний з масштабною пожежею в Житомирській області.

«Це не пов'язано з Чорнобильською зоною. Це переміщення повітряних мас з Житомирської області. Тобто, напрямок вітру був переважно західним і північно-західним», - уточнив він.

За словами Кульбіди, саме за допомогою вітру, а також пилової бурі продукти горіння потрапили на територію столиці і спровокували забруднення повітря.

Директор Укргідрометцентру додав, що напрямок вітру як минулої доби, так і в подальшому не дозволить продуктам горіння із зони відчуження ЧАЕС потрапити до Києва.

Нагадаємо, увечері 16 квітня Київ вийшов на перше місце в світі за рівнем забруднення повітря. Столична влада звернулася до киян з проханням закрити вікна і не виходити на вулицю через велику кількість продуктів горіння у повітрі.

Вранці 17 квітня стало відомо, що в Києві знизився рівень забруднення повітря з 380 до 157 одиниць.

Однак ближче до полудня 17 квітня, за даними компанії IQ Air, в Києві знову почав зростати рівень забруднення повітря.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: