Пожежа в зоні ЧАЕС: рятувальники загасили вогонь, тліє трава

Читать на русском
Пожежа в Чорнобилі. Спостерігається тління трав'яного настилу, пеньків і деревини в осередках пройдених вогнем. Радіаційній фон в нормі.
Фото - ДСНС.

У зоні відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення ДСНС і ДАЗО гасять пожежі на території Корогодського, Котовського, Дітятківського й Денісовецького лісництв.

Як повідомляє пресслужба ДСНС, спостерігається тління трав'яного настилу, пеньків і деревини в осередках, пройдених вогнем.

Найбільші лісові пожежі в Чорнобилі та у світі за останні 20 роківКількість масштабних лісових пожеж збільшилася через посуху, зміну клімату та банальну людьську недбалість.

До гасіння залучено 1 тис. осіб особового складу та 106 одиниці техніки (зокрема 3 вертольоти і 2 літаки ДСНС).

Також мер столиці Віталій Кличко в Telegram повідомив, що на ранок 17 квітня пожежу, яка вчора знову виникла в Чорнобильській зоні, повністю загасили.

«За висновками рятувальників, значна частина задимлення в Києві є наслідком пожеж не тільки в зоні відчуження, а й пожеж в Київській області, в напрямку Житомира. Поливально-мийна техніка продовжує роботу в посиленому режимі на вулицях столиці. Залишайтеся вдома і не відкривайте вікна», – сказав мер.

За його словами, радіаційній фон у зоні відчуження нижче допустимої норми і становить 0.12 мікрозівертів.

Нагадаємо, в Києві знизився рівень забруднення повітря з 380 до 157 одиниць.

Вчора столиця посідала 1 місце у світі за рівнем забруднення повітря.

Також у четвер, 16 квітня, столична влада звернулася до киян з проханням закрити вікна і не виходити на вулицю через зафіксовані в повітрі продуктів горіння.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: