У Житомирській області через загоряння сухостою знищено вісім будівель

Читать на русском
У Житомирській області через загоряння сухої трави згоріли вісім будинків в селі Новосілка.

У Житомирській області через загоряння сухої трави згоріли вісім будинків в селі Новосілка.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС у п'ятницю, 17 квітня.

Найбільші лісові пожежі в Чорнобилі та у світі за останні 20 роківКількість масштабних лісових пожеж збільшилася через посуху, зміну клімату та банальну людьську недбалість.

«16 квітня о 16 год. 56 хв. поблизу с. Новосілка Радомишльського району виникло загорання сухої трави та лісової підстилки з подальшим поширенням вогню на будівлі і споруди с. Новосілка», - сказано в повідомленні.

В результаті пожежі вогнем знищено та пошкоджено вісім будівель, з них три житлових і п'ять нежитлових відселених будинків.

Відзначається, що о 19:00 пожежу будівель ліквідували і о 23:25, локалізували пожежу сухої трави і трав'яного настилу (вогнем пройдено 80 га трав'яного настилу та 2 га лісового масиву).

Станом на ранок 17 квітня спостерігається тління окремих вогнищ трав'яного настилу та лісової підстилки. До гасіння залучено 28 осіб та сім одиниць техніки, з них від ДСНС 16 людей особового складу та три одиниці техніки.

Нагадаємо, рятувальні служби станом на 18:00 четверга, 16 квітня, зареєстрували 48 пожеж у Житомирській області.

Також повідомлялося, що у зоні відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення ДСНС і ДАЗО гасять пожежі на території Корогодського, Котовського, Дітятківського й Денісовецького лісництв.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: