Зеленський прокоментував обмін полоненими

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна буде боротися, поки не звільнять всіх українців з полону.

Україна продовжить боротися за всіх своїх громадян, які перебувають в полоні, щоб домогтися їх звільнення.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в своєму Telegram-каналі, коментуючи сьогоднішній обмін полоненими.

За словами президента, всі, хто сьогодні повернувся в Україну з полону сепаратистів - герої.

Під час обміну полоненими звільнений боєць ЗСУВ ході обміну полоненими між Україною і ДНР був звільнений військовослужбовець ЗСУ, який потрапив в полон в 2019 році.

«У мене тільки позитивні емоції. По-перше, що ми повертаємо наших людей, наших громадян України. Я радію кожного разу, коли ми повертаємо і наших військовослужбовців, і героїв, і наших політв'язнів, і звичайних громадян. Для нас звичайні громадяни такі ж герої, тому що вони були за гратами, вони захищали нашу країну», - заявив Зеленський, перебуваючи з робочою поїздкою в Закарпатській області.

За його словами, Україна буде боротися за повернення всіх полонених.

«Як ми і говорили - ми повертаємо всіх в рамках Мінських домовленостей, в рамках домовленостей нормандської четвірки. Ми звільняємо всіх, і будемо боротися, поки кожен українець не повернеться додому», - сказав Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні, 16 квітня, відбувся обмін полоненими між Україною і ОРДЛО. В ОПУ анонсували, що в Україну повернуться 19 утримуваних сепаратистами громадян.

Зокрема, обмін між «ДНР» і Києвом пройшов на КПВВ «Майорськ» за формулою 10/9 (були звільнені 9 українців).

Друга частина обміну заручниками пройшла в Луганській області на мосту в районі міста Щастя. Обмін повинен був пройти за формулою 9/10, однак, за даними ЗМІ, він завершився за формулою 11/4, так як три людини відмовилися повертатися на окуповані території.

Всі звільнені українці пройдуть обов'язкову обсервацію, згідно з правилами карантину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: