Розпочався обмін полоненими між Україною та «ДНР»

Читать на русском

У четвер, 16 квітня, розпочався черговий етап взаємного звільнення утримуваних осіб. Україна повертає 19 своїх громадян. З огляду на карантинні обмеження, які діють у державі, після повернення звільнені українці направляться на обов’язкову обсервацію.

Як інформує Офіс президента, процедура проходить в районі КПП через лінію дотику у передмісті Горлівки. Під час першого в цьому році обміну передадуть 19 осіб, натомість заберуть 18.

«Тривають переговори про звільнення українців, які утримуються на території окупованого Криму та в Росії. Слід пам’ятати, що оприлюднення у ЗМІ імен тих, кого Україна намагається повернути, ускладнює процес їхнього включення до списків на звільнення», - інформує ОПУ.

Нагадаємо, уповноважена Верховної ради України з прав людини Людмила Денісова анонсувала, що цього тижня відбудеться обмін полоненими із РФ за формулою «всіх на всіх».

Обмін полоненими: чи залишається в пріоритеті війна з РФ під час епідеміїУкраїнська влада повинна розуміти, що Кремль маніпулює за рахунок процесу обміну полоненими.

Раніше в Офісі президента заявили, що новий обмін полоненими з ОРДЛО відбудеться до Великодня (19 квітня).

Як відомо, це третій етап взаємного звільнення утримуваних осіб за каденції президента Володимира Зеленського. Перший відбувся торік у вересні, додому повернулися 35 українців. Другий - у грудні, тоді повернулися 76 громадян.

Ще будучи кандидатом у президенти України, Володимир Зеленський пообіцяв повернути всіх військовополонених.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: