Під час обміну полоненими звільнений боєць ЗСУ

Читать на русском
В ході обміну полоненими між Україною і ДНР був звільнений військовослужбовець ЗСУ, який потрапив в полон в 2019 році.
фото: Офис президента

Сьогодні в рамках обміну полоненими між Україною і «ДНР» додому повернувся військовослужбовець Збройних сил України Віктор Шайда.

Про це повідомила український омбудсмен Людмила Денісова в своєму Telegram-каналі.

Обмін полоненими: чи залишається в пріоритеті війна з РФ під час епідеміїУкраїнська влада повинна розуміти, що Кремль маніпулює за рахунок процесу обміну полоненими.

Вона уточнила, що сьогодні під час обміну з «ДНР» звільнили 9 українців. Серед них - український військовий, якого взяли в полон в 2019 році.

«Зокрема, серед них - Віктор Шайда. Він військовослужбовець ЗСУ. Потрапив в полон і незаконно утримувався на тимчасово окупованій території Донецької області з 2019 року», - написала вона.

Нагадаємо, сьогодні Україна проводить обмін полоненими з «ДНР» і «ЛНР». Всього, за даними Офісу президента, в Україну повернуться 19 утримуваних сепаратистами громадян.

Зокрема, обмін між Донецьком і Києвом пройшов на КПВВ «Майорськ» за формулою 10/9.

Після цього почався обмін заручниками в Луганській області. Він проходить на мосту в районі міста Щастя за формулою 9/10.

З огляду на карантинні обмеження через коронавірус, після повернення все звільнені українці пройдуть обов'язкову обсервацію, повідомляли в ОПУ.

Як відомо, це третій етап взаємного звільнення утримуваних осіб за каденції президента Володимира Зеленського. Перший пройшов у вересні 2019 року, додому повернулися 35 українців. Другий - в грудні (повернулися 76 наших громадян).

Ще будучи кандидатом в президенти України, Володимир Зеленський пообіцяв повернути всіх військовополонених додому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: