У Кабміні розповіли подробиці нового обміну полоненими

Читать на русском
У рамках обміну на підконтрольну територію повинні повернутися українці, яких бойовики утримують на окупованій частині Донецької та Луганської областей.

Обмін полоненими на Донбасі буде проводитися на двох локаціях.

Про це в коментарі РБК-Україна заявив віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Ціна свободи: як у Кремлі використовують процес обміну полоненимиМустафа Джемілєв повідомив, що кримські татари можуть відмовитися брати участь у майбутньому обміні утримуваними особами, якщо дізнаються, що їх обмінюють на бандитів.

За його словами в рамках обміну на підконтрольну територію мають повернутися українці, яких бойовики утримують на окупованій частині Донецької та Луганської областей. Тому їх передача, швидше за все, буде проводитися на двох локаціях.

«Ускладнює процес наявність коронавірусу. І це призводить до того, що обмін, ймовірно, буде проводитися не в одному місці, а в двох. Оскільки навіть між двома тимчасово окупованими територіями Луганської та Донецької областей є внутрішня «антивірусна межа», перетин між ними неможливо», - зазначив Резніков.

Нагадаємо, раніше Резніков заявив, що обмін полоненими відбудеться в четвер-п'ятницю, тобто в найближчі два дні. Він також підтвердив, що всі сторони Контактної групи узгодили всі параметри, про які домовилися минулого тижня.

Також відзначимо, бойовики Донбасу заявили, що обмін полоненими відбудеться завтра, 16 квітня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: