Денісова анонсувала обмін полоненими «всіх на всіх»

Читать на русском
Новий етап звільнення полонених за формулою всіх на всіх відбудеться вже цього тижня. Усі ті, хто повернуться, мають пройти двотижневу обсервацію.

Новий етап звільнення полонених за формулою «всіх на всіх» відбудеться вже цього тижня. Усі ті, хто повернуться, мають пройти двотижневу обсервацію.

Про це заявила уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова в ефірі одного з телеканалів.

«Ці люди, які будуть звільнені та повернені наступного тижня, будуть на обсервації за тим порядком, який затверджений Міністерством охорони здоров'я й головним санітарним лікарем», – заявила омбудсмен.

Ціна свободи: як у Кремлі використовують процес обміну полоненимиМустафа Джемілєв повідомив, що кримські татари можуть відмовитися брати участь у майбутньому обміні утримуваними особами, якщо дізнаються, що їх обмінюють на бандитів.

За її словами, держава і президент планують повернути всіх українців, які перебувають на окупованих територіях та в Росії.

Також, за словами Денісової, деякі з утримуваних у російських в'язницях громадян України, зокрема в Лефортово, мають ознаки інфікування коронавірусом.

Однак ця інформація зараз перевіряється, зокрема направлені відповідні звернення до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової.

«Тільки-но в мене з'явиться точна інформація, я повідомлю додатково», – сказала Денісова.

Раніше в Офісі президента заявили, що новий обмін полоненими з ОРДЛО відбудеться до Великодня (19 квітня).

Пізніше обмін полоненими підтвердили в ОРДЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: