У Грузії на Великдень церкви не закриватимуть

Читать на русском
Церкви в Грузії вирішили не закривати на Великдень, однак всі віряни повинні будуть дотримуватися правил карантину та вимог комендантської години у храмах.

Влада Грузії вирішила не закривати церкви на Великдень, але пообіцяла забезпечити всі необхідні в умовах карантину заходи безпеки.

Про це заявив прессекретар голови грузинського уряду Іраклій Чіковані на брифінгу, передає «DW».

Великдень-2020: чи очікувати черги біля храмівВиходячи із загрози пандемії коронавірусу президент Володимир Зеленський закликав глав церков усіх конфесій проводити богослужіння без присутності вірян, щоб не створювати скупчення людей.

«У нас активна комунікація з патріархією і патріархом. Ми прийняли рішення, що закон порушуватися не буде, церкви закриватися не будуть, і буде дотримуватися соціальна дистанція з метою турботи про здоров'я і життя наших громадян», - заявив Іраклій Чіковані.

Він уточнив, що влада з патріархією прийняли рішення, що в церквах будуть дотримані всі норми безпеки, які встановило МОЗ Грузії і Центр по контролю за захворюваннями.

Чіковані підкреслив, що в великих храмах повинна бути дотримана як мінімум двометрова дистанція між людьми. У дрібних церквах служба буде проходити без прихожан тільки за участю духовних осіб і церковних служителів.

Перед усіма храмами чергуватимуть екіпажі поліції, які стежитимуть за виконанням норм режиму комендантської години і дистанції.

Ті прихожани, які захочуть залишитися в храмі в пасхальну ніч, повинні будуть прийти в храм до початку дії комендантської години (до 21:00 вечора) і покинути його о 6:00 ранку.

Як відомо, в Україні Кабмін заборонив масове святкування Великодня.

Президент України, а також МОЗ закликали українців цього року відсвяткувати Великдень вдома через небезпеку коронавірусу.

У той же час головний санлікар Віктор Ляшко заявив, що питання ослаблення карантину розглянуть через 5-7 днів після Великодня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: