Варфоломій закликав християн сидіти вдома на Великдень

Читать на русском
Вселенський Патріарх Варфоломій закликав усіх християн залишатися святкувати Великдень вдома через пандемію коронавірусц, так як і церкви будуть закриті.

Вселенський Патріарх Варфоломій закликав усіх християн залишатися святкувати Великдень вдома через пандемію коронавірусц, так як і церкви будуть закриті.

Про це пише Укрінформ.   «Пандемія нового коронавірусу змінила наше повсякденне життя і наше церковне життя. Церкви закриті для наших віруючих... Ми залишаємося в своїх будинках, щоб убезпечити себе від летального вірусу... Проте, ми зобов'язані були прийняти це важке рішення, поширивши ці правила і на Страсний тиждень. Для захисту кожного без винятку», - сказав Вселенський Патріарх.   Він зазначив, що це рішення не є рішенням проти віруючих.   «Ми повинні визнати і прийняти, що ці заходи не впливають на нашу віру... Ці тимчасові обмежувальні заходи не є рішеннями проти Церкви», - сказав він.   Патріарх стверджує, що пандемія є можливістю до кращого усвідомлення значення життєвих цінностей.   «Цей час швидко мине; пандемія ослабне; благодаттю Божою заживуть рани. Я молюся, щоб ми всі вийшли з цієї кризи, усвідомивши глибину всіх речей і переживши «позитивну трансформацію», зрозумівши силу спілкування з Богом, який є «життям і світлом», і усвідомивши цінність божественних дарів здоров'я і життя, жертвоприношень і відмови від індивідуальних прав заради любові», - сказав Варфоломій.

Раніше в ПЦУ відмовилася від загальних присвят на Великдень.

Також нагадаємо, в ПЦУ розповіли про обмеження в церквах на час карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: