Зеленський знову звернувся до українців з приводу Великодня

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський укотре закликав не влаштовувати масові зібрання на Великдень, щоб не заразитися коронавірусом.

Президент України Володимир Зеленський закликав не збиратися масово на Великдень і відсвяткувати його цьогоріч у новому форматі.

Про це повідомила пресслужба ОПУ в понеділок, 13 квітня, за підсумками наради з питань щодо боротьби з коронавірусом.

Вартість великоднього кошика: чи зростуть ціни через карантинВолодимир Зеленський оголосив, що влада буде боротися з підвищенням цін на продукти в умовах карантину.

Як заявив Зеленський, збори і натовп на великодні свята – це прямий шлях захворіти самому й заразити близьких коронавірусом.

«Щодня в нас заражаються вже не десятки, а сотні. І збори, натовп на Великодні свята – прямий шлях захворіти самому і заразити близьких. Тому Великдень у новому форматі цьогоріч – це справжній прояв любові до ближнього», – наголосив президент.

Як зазначили в ОПУ, на святкування Католицького Великодня і Вербної неділі до храмів прийшло близько 126 тисяч українців (порівняно з майже 3 млн у минулому році).

«Ці цифри показують, що багато священнослужителів і парафіян усвідомлюють страшну небезпеку, яку несе епідемія коронавірусу», – сказано в повідомленні.

Водночас за порушення карантину під час богослужінь на Вербну неділю поліція склала адмінпротоколи в семи областях України, додали в ОПУ.

Як відомо, цьогоріч Кабмін заборонив в Україні масове святкування Великодня.

Також повідомлялося, що великодні богослужіння цьогоріч пройдуть онлайн.

У МВС пояснили, як освячувати паски в умовах карантину.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: