У Раді спрогнозували терміни отримання траншу МВФ

Читать на русском
Україна може отримати новий транш МВФ через три тижні після прийняття антиколомойского закону.

Україна зможе отримати новий транш МВФ приблизно через три тижні після того, як буде прийнятий закон про банки. Однак, за прогнозами, на голосування в Раді його винесуть не раніше за травень

Про це заявив лідер фракції «Слуга народу» Давид Арахамія в ефірі каналу «Україна 24».

«Я впевнений на 200%: після того, як ми проголосуємо банківський закон, протягом трьох тижнів ми отримаємо транш», - сказав нардеп.

Закон про банки: як довго чекатиме МВФ і чи надасть транш, якщо документ не ухвалятьТиждень тому на позачерговому засіданні Верховна рада дала старт земельній реформі та ухвалила в першому читанні так званий закон про банки, на якому наполягають кредитори. Однак до другого читання до закону про банки вже подано 16 тисяч правок.

При цьому, за його словами, голосування по так званому «антиколомойскому закону» може відбутися не раніше, ніж 5 травня. Причина - всі 16 тисяч поправок повинні пройти профільний комітет Ради.

«Ми не можемо проголосувати на наступному тижні, тому що комітету потрібен час на цю таблицю. Потім цю таблицю потрібно роздати всім народним депутатам. На це потрібно 10 днів, згідно з Регламентом. Після того це може бути винесено в зал. Навіть якщо ми застосуємо якусь дуже хитру прискорену процедуру, це не буде раніше, ніж 5 травня. Я думаю, десь так», - сказав глава фракції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що комітет ВР розгляне «антиколомойский закон» після Великодня.

Тим часом в Раді знайшли вихід, як під час голосування розглянути всі поправки до цього закону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: