МВФ очікує на різке падіння економіки України

Читать на русском
Падіння економіки України в поточному році складе 7,7 відсотка, але в наступному очікується відновлення на 3,6 відсотка.

Падіння економіки України в поточному році складе 7,7%, але в наступному очікується відновлення на 3,6%.

Про це йдеться у звіті МВФ, оприлюдненому у вівторок, 14 квітня.

Закон про банки: як довго чекатиме МВФ і чи надасть транш, якщо документ не ухвалятьТиждень тому на позачерговому засіданні Верховна рада дала старт земельній реформі та ухвалила в першому читанні так званий закон про банки, на якому наполягають кредитори. Однак до другого читання до закону про банки вже подано 16 тисяч правок.

У фонді вважають, що зростання споживчих цін за підсумками року складе 4,5%, а в наступному – 7,2%. Дефіцит поточного рахунку може скоротитися з 7% ВВП в 2019 до 2% ВВП в цьому році з подальшим розширенням його до 2,4% ВВП у 2021-му.

Безробіття, за оцінками МВФ, складе 10,1% у 2020-му і 9,3% – у 2021 році.

Нагадаємо, МВФ поліпшить тягар заборгованості для 25 найбідніших країн, щоб допомогти їм у боротьбі з пандемією коронавірусної хвороби.

Також зазначимо, МВФ очікує остаточного схвалення Верховною радою закону про банки й внесення змін до державного бюджету України. Про це йдеться в заяві постійного представника МВФ в Україні Йости Люнгмана.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: