Комітет ВР розгляне «антиколомойський закон» після Великодня

Читать на русском
Антиколомойський закон сьогодні розглянув підкомітет Ради. На засіданні всі 16 тисяч правок розділили на 63 абзаци. Очікується, що банківський комітет розгляне закон 21 квітня.

Профільний комітет Ради розгляне законопроект про банки до другого читання на наступному тижні.

Про це повідомив нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк в Facebook у вівторок, 14 квітня.

Він уточнив, що сьогодні відбулося засідання підкомітету ВР з питань банківської діяльності. На ньому більше 16,5 тисяч поправок до законопроекту про банки розбили на 63 абзаци.

Голосування за «антиколомойський закон»: що може стати предметом торгуАнтиколомойський закон Рада ухвалила в першому читанні 30 березня. Однак, коли відбудеться голосування в другому читанні – відкрите питання. 28 нардепів подали до антиколомойського закону 16 381 поправку.

«Відбулося засідання підкомітету з питань банківської діяльності щодо законопроекту про банки 2571-д. Якщо коротко, то розглядали тільки порядок обговорення законопроекту далі. Вирішили, що 16585 правок (останні дані за зведеною таблицею) не має сенсу розглядати окремо, адже багато з них суперечать одна одній. Тому, згідно з регламентом, будемо виносити на розгляд окремі абзаци законопроекту (таких 63) і голосувати їх», - повідомив нардеп.

За його розрахунками, така процедура може тривати 21 годину. А вже засідання комітету Ради призначено на вівторок, 21 квітня.

Як відомо, тільки проходження всіх правок у профільному комітеті, закон про банки можуть винести на голосування Ради.

Нагадаємо, «антиколомойський закон» ВР ухвалила в першому читанні 30 березня. Ухвалення даного законопроекту є однією з умов нової програми МВФ.

До другого читання в законопроект подали понад 16 тисяч поправок. Весь цей час їх зводили в таблицю.

Водночас у Раді знайшли вихід, як під час голосування розглянути всі поправки до цього закону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: