Пандемія коронавірусу: скільки тестів провели в Україні та інших країнах світу

Читать на русском

На п’ятому тижні карантину в Україні почали щодня проводити до трьох тисяч лабораторних аналізів на коронавірусну інфекцію. Про це 13 квітня повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Також за новим алгоритмом тестують усіх пацієнтів із запаленням легенів. ВООЗ рекомендує проводити масове тестування на коронавірус для того, щоб виявляти якомога більше хворих та ізолювати їх. Проте такої стратегії дотримуються не всі країни. «Слово і діло» пропонує подивитись, скільки тестів на COVID-19 провели в Україні та в інших країнах світу.

Поки до України не привезли тести на COVID-19, наша держава найтриваліший час була серед країн, які проводили найменшу кількість тестів. Станом на 10 квітня в Україні протестовано 32 тис. 496 осіб, з них виявили 3 тис. 102 хворих на Covid-19, одужали 97 осіб, летальних випадків – 93. Тобто на початку квітня наша держава за рівнем тестування перебувала між Філіппінами та Коста-Рікою.

Найбільше тестів, за даними Our World In Data, провели у США (2 млн 665 тис. 666), Німеччині (1 млн 317 тис. 887) та Російській Федерації (1млн 280 тис.).

Відзначимо, що кількість зроблених тестів не дорівнює кількості людей, яким їх провели. Подекуди тест можуть проводити повторно. Наразі з’явились дані про загальну кількість проведених тестів з уточненням, скільки припадає тестувань на 1 тис. осіб у кожній окремій країні. За цією розбивкою в Німеччині тестують 15 людей на кожну тисячу населення, у США та РФ – близько 8 осіб.

В Ісландії тестують у середньому 103 особи на кожну тисячу жителів країни, у Бахрейні – 37 осіб, в Естонії, як і в Норвегії – 23 особи. Найменшу кількість населення охоплюють тестами на Філіппінах (0,04 особи на тисячу населення) в Індії (0,12) та Індонезії (0,1).

Раніше «Слово і діло» розбиралось з експертами, чи потрапляють у статистику всі підозри на Covid-19.

Також ми писали, що в США журналістів зобов'язали здавати тест на коронавірус перед брифінгами Трампа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: