Українцям на обсервації будуть робити тести на COVID-19 не відразу

Читать на русском
Українцям, які повернулися з-за кордону і знаходяться на обсервації, будуть робити ПЛР-тест на п'ятий-шостий день. Якщо він буде негативним - громадян можуть перевести на самоізоляцію.

Громадянам України, які повернулися в країну і знаходяться на обсервації, будуть робити ПЛР-тести на п'ятий-шостий день після вильоту.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Офісу президента за підсумками селекторної наради, яка пройшла 31 березня.

Нарада відбулася під керівництвом президента Володимира Зеленського. На ньому розглянули питання ротації українців на обсервації. Зокрема, було прийнято рішення, що ПЛР-тести прибулим робитимуть не відразу.

Стало відомо, коли запустять сервіс для моніторингу самоізоляціїКабмін після 5 квітня запровадить сервіс для моніторингу обсервації і самоізоляції українців. Його розробить Мінціфри.

«Було вирішено робити їм ПЛР-тести на п'ятий-шостий день після вильоту. При негативному результаті, тобто відсутності інфікування коронавірусом, людей відправлятимуть на самоізоляцію додому», - розповіли в ОПУ.

Також повідомляється, що в Україні для обсервації громадян, які повертаються через пандемію, підготували 61 об'єкт.

Як зазначив секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко, в ці об'єкти (готелі та санаторії) вже направлені окуляри, костюми і маски, які захистять приїжджих.

Нагадаємо, уряд прийняв постанову, згідно з якою всі прибулі в Україну з-за кордону проходять не добровільну самоізоляцію, а примусову обсервацію.

У МЗС закликали українців не повертатися на батьківщину, а по можливості залишатися в тій країні, де вони зараз перебувають.

В Україну за час карантину повернулися понад 144 тисяч наших громадян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: