Відсьогодні пацієнтів із пневмонією почнуть перевіряти на коронавірус – МОЗ

Читать на русском
Відсьогодні в Україні перевірятимуть на коронавірус усіх людей із пневмонією. Ідеться як про пацієнтів інфекційних, так і інших лікарень.

В Україні всіх хворих людей з діагнозом «пневмонія» відтепер перевірятимуть на наявність коронавірусної інфекції.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я – головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу в п'ятницю, 10 квітня.

Значна кількість хворих на коронавірус українців лікуються вдома – ЛяшкоНа домашньому лікуванні перебуває більша частина українців, у яких виявили коронавірус. Про це під час брифінгу 2 квітня повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Із сьогоднішнього дня ми тестуємо всіх із пневмонією, які перебувають в інфекційних лікарнях і лікарнях іншого профілю», - сказав Ляшко.

Нагадаємо, раніше Ляшко про розповів про результати перевірки Миколаївської області, де на сьогоднішній день не зафіксовано жодного випадку коронавірусу. За його словами, в регіоні виявили певні порушення.

Як повідомлялося, станом на ранок 10 квітня в Україні зросла кількість заражених коронавірусом до 2203. За добу було зафіксовано ще 311 випадків. Число жертв COVID-19 становить 69.

Міністерство охорони здоров'я України також оприлюднило перелік показань для госпіталізації хворих на коронавірус.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: