Іспанія повернула Китаю неякісні тести на коронавірус

Читать на русском
У МОЗ Іспанії заявили, що повертають виробникові в Китай велику партію експрес-тестів на коронавірус, так як вони виявилися ненадійними.

У МОЗ Іспанії заявили, що повертають виробникові в Китай велику партію експрес-тестів на коронавірус, бо вони виявилися ненадійними.

Про це повідомляє El Pais в п'ятницю, 27 березня.

Коронавірус у світі: допомога Китаю і міжнародних організацій у боротьбі з хворобоюКитай ділиться своїм досвідом у боротьбі з коронавірусом, відряджаючи медиків і обладнання в інші країни.

Уряд відправив тести назад компанії-виробнику під назвою Shengzhen Bioeasy Biotechnology, заявив міністр охорони здоров'я Сальвадор Ілла. Це сталося після того, як іспанські мікробіологи повідомили, що перші 9 тисяч тестів з партії мають чутливість тільки 30%, а потрібно як мінімум 80%.

Відзначається, що 640 тисяч тестів надійшли до Іспанії в понеділок. Тоді чотири мадридські лікарні, які почали використовувати першу партію, виявили, що тести дали негативні результати у пацієнтів, які були підтвердженими хворими на коронавірус.

МОЗ Іспанії заявив, що не купував матеріал безпосередньо в Китаї, а через іспанського дистриб'ютора, назва якого не вказується. Своєю чергою, посольство Китаю в Іспанії заявило, що Shengzhen Bioeasy Biotechnology не має ліцензії на продаж своєї продукції, і що компанія не входить до «списку класифікованих постачальників», який Китай надав Іспанії.

Компанія Shenzhen Bioeasy Biotechnology заявила, що замінить деякі набори для тестування. Вона зазначила, що неправдиві результати можуть бути наслідком невдалого збору проб або неправильного використання наборів. Фірма заявила, що провела недостатню комунікацію з клієнтами про те, як користуватися комплектами.

Нагадаємо, в Україні з'являться спецбригади для тестування на коронавірус вдома.

Також відзначимо, в ОРДЛО немає тестів для визначення коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: