ВРП дозволила взяти під варту підозрюваного НАБУ суддю Кріля

Читать на русском
Орган суддівського врядування дозволив суду обрати стосовно львівського судді запобіжний захід у вигляді арешту.
Лука Кріль

Вища рада правосуддя надала згоду на можливість взяття під варту судді Турківського районного суду Львівської області Луки Кріля, якому Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура вдруге повідомили про підозру в хабарництві.

Про це повідомляє пресслужба органу.

«ВРП на засіданні 9 квітня вирішила задовольнити подання заступника генерального прокурора – керівника САП Назара Холодницького про надання згоди на утримання під арештом судді Турківського районного суду Львівської області Луки Кріля та надати згоду на утримання судді під арештом», – заявляють у ВРП.

Як відомо, за версією слідства, суддя висловив прохання громадянину надати грошову винагороду за сприяння у не притягненні його до адміністративної відповідальності. Як стверджують у прокуратурі, цю ж особу вже обвинувачують за схожою справою. У грудні 2018 року його було викрито на отриманні 1000 євро неправомірної вигоди. Нещодавно цю справу скерували до суду.

У САП повідомили, що підозрюваного суддю 24 січня викрили на одержанні неправомірної вигоди одразу після одержання ним другої частини обумовлених коштів.

За даними «Слово і Діло», йдеться про Луку Кріля, який наразі обіймає посаду в.о голови Турківського райсуду Львівщини.

Нагадаємо, ВАКС залишив заарештованими гроші підозрюваного судді Кріля.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: