Обшуки в приміщенні АРМА: НАБУ отримало доступ до документів

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектив Національного бюро про надання тимчасового доступу до документів.

Суд надав Національному антикорупційному бюро тимчасовий доступ до документів компанії «Новгород-Сіверський Елеватор» у справі, в якій проводився обшук у приміщенні Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Таке рішення 4 березня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і діло».

Зокрема, детектив просив суд надати доступ до двох договорів фірми «Новгород-Сіверський Елеватор» про надання послуг з охорони з компаніями ТОВ «Вейдер» і ТОВ «Пегас-Груп». Суд клопотання задовольнив.

Як відомо, НАБУ розслідує кримінальне провадження за фактом можливого зловживання владою службовими особами низки державних органів влади, в тому числі правоохоронної та судової гілок, а також АРМА, в результаті чого юридичним особам завдано збитків на суму понад 9,5 млн грн.

За інформацією НАБУ, в межах цього ж провадження досліджуються обставини вчинення незакінченого замаху на протиправне заволодіння майном на суму понад 3,6 млрд грн групи підприємств ТОВ «Росток-Холдинг». Попередня правова кваліфікація — ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 206-2, ч. 2 ст. 364 КК України.

Раніше Харківський районний суд Харківської області 30 листопада 2018 року передав в управління АРМА корпоративні прави всіх підприємств, що входять до групи «Росток Холдинг», а також самої компанії ТОВ «Росток Холдинг». Після передачі прав, тимчасовим головою ради компаній було змінено директорів низки фірм, зокрема: ТОВ «Росток-холдинг», ТОВ «Росток-Трейд», ТОВ «Новгород-Сіверський Елеватор», ПП «НС Аграрні інвестиції», ООВ «Демор», ТОВ «Комбікормнік», ПОСП «Ічнянське», ПОСП «Хлібороб», ТОВ «Берегиня», ТОВ «Агрофірма «Надія», СТОВ «Крупічпільське», ТОВ «Шалігінське», ПП «Аграрні Інвестиції», ТОВ Агрофірма «ім.Чапаєва», ПП «Ямполь Інвест», ПП «Середина-Буда Агро» та ТОВ «Агрофірма «Обрій».

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливе недостовірне декларування миколаївською суддею. Також Бюро розслідує можливу брехню в декларації сумського депутата.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: