НАБУ проводить обшук у приміщенні АРМА

Читать на русском
Співробітники Національного бюро навідалися з обшуками в приміщення Нацагентства по справі рейдерського захоплення підприємства.

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять обшуки в приміщенні Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«Детективи НАБУ здійснюють обшуки в приміщенні АРМА в Києві. Слідча дія проводиться в межах розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого зловживання владою службовими особами низки державних органів влади, в тому числі правоохоронної та судової гілок, а також АРМА, в результаті чого юридичним особам завдано збитків на суму понад 9,5 млн грн», – йдеться в повідомленні.

За інформацією НАБУ, в межах цього ж провадження досліджуються обставини вчинення незакінченого замаху на протиправне заволодіння майном на суму понад 3,6 млрд грн групи підприємств ТОВ «Росток-Холдинг». Попередня правова кваліфікація — ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 206-2, ч. 2 ст. 364 КК України.

«Під час досудового розслідування, розпочатого в січні 2019 року, детективи НАБУ, з-поміж іншого, вивчають обставини вчинення низки правочинів, які могли бути зроблені з використанням підроблених документів, печаток, штампів підприємств», – додали в правоохоронному органі.

Як відомо, Харківський районний суд Харківської області 30 листопада 2018 року передав в управління АРМА корпоративні прави всіх підприємств, що входять до групи «Росток Холдинг», а також самої компанії ТОВ «Росток Холдинг». Після передачі прав, тимчасовим головою ради компаній було змінено директорів низки фірм, зокрема: ТОВ «Росток-холдинг», ТОВ «Росток-Трейд», ТОВ «Новгород-Сіверський Елеватор», ПП «НС Аграрні інвестиції», ООВ «Демор», ТОВ «Комбікормнік», ПОСП «Ічнянське», ПОСП «Хлібороб», ТОВ «Берегиня», ТОВ «Агрофірма «Надія», СТОВ «Крупічпільське», ТОВ «Шалігінське», ПП «Аграрні Інвестиції», ТОВ Агрофірма «ім.Чапаєва», ПП «Ямполь Інвест», ПП «Середина-Буда Агро» та ТОВ «Агрофірма «Обрій».

Нагадаємо, НАБУ проводило обшуки в морському порту Бердянська. Також детективи проводили слідчі дії за місцем проживання колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, його сина Ігоря та інших осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: