ПТУ зобов'язали дистанційно провести атестацію випускників

Читать на русском
Через карантин всі професійно-технічні навчальні заклади зобов'язали дистанційно провести атестацію випускників.
Петро Коржевський

Через карантин всі професійно-технічні навчальні заклади зобов'язали дистанційно провести атестацію випускників.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства освіти і науки України в середу, 8 квітня.

Згідно з інформацією, якщо державна кваліфікаційна атестація випускників припадає на період карантину, то вона має відбутися в дистанційній формі. Відповідний лист сьогодні було спрямовано всім ПТУ.

«Всеукраїнська школа онлайн»: чи допоможе проєкт учням та в чому головний недолік6 квітня о 10.00 учні 5-11 класів з усієї України почали вчитися за нещодавно розробленим проєктом Всеукраїнська школа онлайн.

За словами заступника міністра освіти і науки Петра Коржівського, училища мають дистанційно перевірити знання та вміння випускників, аби вони не втрачали час. Зокрема, пропонується враховувати оцінки таких учнів за час виробничого навчання, яке вони відпрацювали в ПТУ із майстрами.

«Мова йде про оцінку тільки тих, виробнича практика для яких була запланована на час карантину», - додали в МОН.

Раніше вчителям однієї зі шкіл Львова заборонили використовувати контент дистанційного навчання трьох телеканалів, назвавши їх «антиукраїнськими».

Також нагадаємо, з 6 квітня в Україні стартував освітній проєкт «Всеукраїнська школа онлайн». Його мета - забезпечити доступ до дистанційної освіти для українських школярів з 5-го по 11-й клас на час карантину через коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: