Уряд схвалив заходи з соціальної підтримки українців під час карантину

Читать на русском
Уряд схвалив низку рішень щодо соціальної підтримки людей під час карантину, запровадженого в Україні у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Уряд схвалив низку рішень щодо соціальної підтримки людей під час карантину, запровадженого в Україні у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Виплата «карантинної тисячі»: як держава може допомогти пенсіонерамКарантин в Україні запровадили з 12 березня, і в уряді відразу ж пообіцяли матеріальну допомогу найбільш малозабезпеченій категорії українців – пенсіонерам.

«Уряд проголосував за низку рішень, спрямованих на соціальну підтримку людей під час карантинних заходів», - повідомив він.

За його словами:

  • виплати соціальної допомоги, які були призначені раніше, будуть продовжені на період карантину та 30 днів після цього без звернення особи до відповідних установ.

  • отримувачам соціальної допомоги, які пропустили строк переогляду, виплати не будуть зупинятися до закінчення терміну дії карантину.

  • з 10 квітня цього року запроваджується інформаційна платформа «Допомога поруч» для надання підтримки та соціальних послуг громадянам похилого віку, особам з інвалідністю та іншим незахищенним категоріям громадян з боку місцевої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій тощо.

Раніше повідомлялося, що пенсіонери старше 80 років почали отримувати доплату в 500 гривень.

Нагадаємо, Кабмін створив Раду економічного розвитку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: