ПФУ докладно роз'яснив про доплату пенсіонерам по 1000 гривень

Читать на русском
ПФУ оприлюднив роз'яснення про виплату пенсіонерам по 1 тисячі гривень. Гроші автоматично отримають ті громадяни, чия пенсія менш ніж 5 тисяч гривень.

У Пенсійному фонді України пояснили, як буде нарахована одноразова допомога пенсіонерам в розмірі 1 тисяча гривень на період карантину через коронавірус.

Про це йдеться у відеороз'ясненні ПФУ, яке оприлюднила пресслужба 6 квітня.

Держпідтримка під час карантину: пенсії, податкові пільги, комуналка, орендаСубсидії не скасують, пеню за прострочену оплату комуналки не нарахують, перевірку бізнесу призупинять, доплати медикам збільшать.

У ролику сказано, що в Україні одноразову виплату отримають близько 10 млн пенсіонерів, чия пенсія не перевищує 5 тис. грн, ПФУ нарахує кошти автоматично, без звернень громадян.

Гроші на банківські карти зарахують невідкладно.

У кого немає карти для пенсійних виплат – «Укрпошта» забезпечить доставку грошей пенсіонерам додому протягом п'яти днів.

Тим, кому з різних причин не виплатять кошти протягом п'яти днів, тисячу гривень нарахують разом ііз пенсією.

ПФУ готовий почати виплату допомоги після того, як Верховна рада передбачить ці гроші в державному бюджеті. Для цього нардепи повинні проголосувати за зміни до держбюджету-2020.

Нагадаємо, Кабмін затвердив ще одну доплату пенсіонерам із 1 квітня. Зокрема, по 500 грн отримають пенсіонери віком від 80 років і розмір пенсії яких не перевищує 9 205 грн.

Ця ініціатива також вимагає ухвалення змін до держбюджету. Як відомо, попереднє голосування Рада провалила.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: