Стало відомо, коли пенсіонери отримають доплату у зв'язку з коронавірусом

Читать на русском
Пенсіонери, чия пенсія менша за 5 тисяч гривень, додатково отримають по 1 тисячі гривень у перших числах квітня. Доплата буде нарахована через карантин у зв'язку з коронавірусом.

Українські пенсіонери отримають додатково по 1 тисячі гривень у зв'язку з карантином через коронавірус у перших числах квітня.

Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі програми «Право на владу».

За її словами, на доплату від Кабміну можуть розраховувати ті пенсіонери, пенсія яких менша за 5 тисяч гривень, а також особи з інвалідністю (в тому числі діти), соціальні пенсіонери.

У Мінсоцполітики повідомили, як виплачуватимуть пенсії в період карантинуУ період карантину виплата і доставка пенсій для українців буде частково здійснюватися шляхом перерахунку на банківські картки, частково пенсії буде доставляти Укрпошта.

Усього – понад 4 тисячі одержувачів соціальної допомоги.

«З 1 квітня ми плануємо видати одноразову допомогу по одній тисячі гривень тим пенсіонерам, у кого пенсія не досягає п'яти тисяч гривень. Крім таких пенсіонерів, у нас є ще особи з інвалідністю, діти з інвалідністю, особи з інвалідністю з дитинства, соціальні пенсіонери. Ми також їх додаємо в цю категорію і вони теж отримають по тисячі гривень», – зазначила міністр.

Лазебна також нагадала, що пенсії в Україні будуть проіндексовані з 1 травня.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у своєму зверненні заявив, що пенсіонерам доплатять по 1 тисячі гривень у рамках боротьби з коронавірусом.

До цього Лазебна закликала пенсіонерів не створювати черги в «Ощадбанку» через субсидії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: