Карантин в Україні: як держава піклується про пенсіонерів

Читать на русском

В Україні зареєстровано вже понад 70 випадків захворювання на коронавірус. У всій країні діють карантинні заходи і влада просить українців залишатися вдома. Особливо це стосується людей похилого віку, які перебувають у групі підвищеного ризику і найбільш важко переносять хворобу. «Слово і Діло» пропонує подивитися, як держава має намір піклуватися про пенсіонерів під час карантину.

У Міністерстві соціальної політики повідомили, що пенсіонерам у квітні одноразово виплатять тисячу гривень (така обіцянка була в президента Володимира Зеленського). Допомогу отримають пенсіонери, пенсія у яких менш ніж 5 тисяч гривень. За даними міністерства, це понад 10 млн осіб. «Крім таких пенсіонерів, у нас є ще особи з інвалідністю, діти з інвалідністю, особи з інвалідністю з дитинства, соціальні пенсіонери. Ми також їх додаємо в цю категорію, і вони також отримають по тисячі гривень», – розповіла міністр Марина Лазебня.

З 1 травня в Україні на 11% будуть проіндексовані пенсії, виплати підвищать 7 мільйонам осіб. Індексацію і виплату допомоги проводитимуть автоматично. Крім того, пенсіонерам, старшим за 80 років (таких 1,5 млн), встановлять щомісячну доплату в розмірі 500 гривень.

Також у Мінсоцполітики хочуть перевести виплату пенсій на банківську карту, щоб всі платежі (комуналка, ліки, продукти) можна було зробити онлайн.

Усі послуги житлово-комунального господарства будуть надаватися, нараховувати штрафи за прострочення платежів заборонено. Крім цього, Кабінет міністрів планує запровадити додаткову компенсацію отримувачам субсидій – плюс 300 гривень, це торкнеться 3 млн осіб.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які обіцянки дають українські політики через ситуацію з коронавірусом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: