Рада відмовилася внести зміни до держбюджету-2020: як голосували нардепи

Читать на русском

Кабінет міністрів 30 березня подав зміни до державного бюджету-2020, які необхідно ухвалити через пандемію коронавірусу і карантин. Однак Верховна рада відмовилася їх ухвалити – голосів забракло. Замість цього нардепи відправили законопроект на доопрацювання до комітету і скоротили терміни подачі альтернативних ініціатив. «Слово і Діло» розібралося, як розподілилися голоси в залі.

Ухвалення законопроекту за основу підтримали 223 народних депутати, 52 виступили «проти», 46 – утрималися, 20 – не голосували. Фракція «Слуга народу» дала 200 голосів «за», 6 – утрималися, 5 – не голосували, 37 – були відсутні.

8 голосів дали позафракційні депутати, 3 виступили «проти», 3 – утрималися, 7 – були відсутні. Група «Довіра» дала 15 голосів «за», двоє – були відсутні.

Рівно половина фракції «Опозиційна платформа – За життя» утрималася, 15 осіб не голосували і 4 – були відсутні. В «Європейській солідарності» 25 нардепів із 27 виступили проти запропонованих змін. У «Батьківщині» 13 нардепів виступили «проти», 11 – були відсутні. Група «За майбутнє» не дала жодного голосу: 4 – «проти», двоє – утрималися, 16 – були відсутні. У «Голосі» 4 нардепи голосували «проти», 13 – утрималися, 3 – були відсутні.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» розібралося, на чому Кабінет міністрів хотів заощадити в першому запропонованому варіанті змін до бюджету. Але варіант відхилили ще на стадії обговорення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: