ВАКС закрив справу експрокурора АТО Кулика

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора про закриття кримінального провадження колишнього прокурора АТО.
Костянтин Кулик

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження за обвинувачення колишнього прокурора АТО Костянтина Кулика у незаконному збагаченні, оскільки Конституційний суд визнав цю статтю неконституційною.

Таке рішення 2 квітня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію суду.

Судді повідомили, що перший заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук подав клопотання про закриття справи Кулика. Причиною такого клопотання був вказаний пункт 4 частини 1 статті 284 КПК, тобто набрав чинності закон, яким скасована кримінальна відповідальність за діяння. Прокурор САП Андрій Касьян у засіданні клопотання підтримав.

Колегія у своїх висновках вказала, що дійсно Конституційний суд у лютому 2019 року ухвалив рішення про визнання неконституційним статті 368-2 ККУ, тобто незаконного збагачення, у вчиненні якого обвинувачують Кулика. Тому судді клопотання задовольнили.

«Клопотання першого заступника керівника САП про закриття кримінального провадження – задовольнити. Закрити кримінальне провадження за обвинуваченням Костянтина Кулика», – заявив головуючий суддя.

Разом із тим, колегія зняла арешт майна, яке було арештоване у забезпечення можливої конфіскації та речових доказів.

Нагадаємо, НАБУ і САП обвинувачували Кулика у незаконному збагаченні. За версією слідства, він разом із своєї співмешканкою Іриною Німець набув у власність активи, законність підстав отримання яких не підтверджено доказами. Йдеться про нерухомість на загальну вартість 2,86 млн грн. У лютому 2019 року Конституційний суд визнав цю статтю такою, що не відповідає закону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: