КС визнав неконституційною статтю про незаконне збагачення – ЗМІ

Читать на русском
Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення.

Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення.

Про це «Українській правді» повідомили чотири незалежні один від одного джерела, передає «Слово і Діло» у вівторок, 26 лютого.

Суд вирішив, що положення статті не відповідають принципам верховенства права і презумпції невинності.

Зокрема, стаття про незаконне збагачення нібито зобов'язує самого підозрюваного довести законність його стану. Тоді як законодавство покладає тягар доведення виключно на звинувачення.

12 грудня 2017 року до суду на покарання за незаконне збагачення поскаржилися 59 народних депутатів. Їхні інтереси в суді представляв парламентарій від «Народного фронту» Павло Пинзеник.

Підписи під поданням також поставили Дмитро Колесніков та Ігор Шурма від «Опозиційного блоку», Максим Поляков та Євген Дейдей від «Народного фронту», Антон Кіссе від «Відродження» та інші.

Згідно з розкладом КС, засідання за статтею 368-2 дійсно мало відбутися 26 лютого. Однак прес-служба суду не підтверджує і не спростовує інформацію про результати засідання, поки рішення не буде оприлюднене.

Раніше САП передала справу про «збагачення» чиновника управління юстиції до поліції.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про другу підозру депутату Київради Кримчаку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: