Колишня дружина екс-прокурора АТО Кулика оскаржує «прослуховування» НАБУ

Читать на русском
Колишня дружина прокурора Антитерористичної операції подала позов до Національного бюро за здійснення негласних слідчих дій.
Окружний адміністративний суд міста Києва

Колишня дружина екс-прокурора АТО Костянтина Кулика Ірина Німець подала позов до Національного антикорупційного бюро за її «прослушку» у справі про незаконне збагачення екс-чоловіка.

Відповідний позов вона подала до Окружного адміністративного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

У вказаному позові Німець просила визнати протиправними дії НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, а саме: проведення детективами «прослушки» екс-дружини Кулика і погодження цих дій збоку САП. 27 грудня 2018 року Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження в справі й вирішив здійснити її розгляд за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи. Втім 30 січня від Генеральної прокуратури, а 31 січня від НАБУ – до суду надійшли клопотання про закриття провадження за позовом Німець. 5 лютого ОАСК залишив заяву Німець без руху з наданням часу для усунення недоліків позову. Вже 11 лютого до суду подано клопотання про усунення недоліків разом з оригіналами документів про сплату судового збору.

Так, 18 лютого Окружний адмінсуд Києва ухвалив продовжити вирішення цього позову без повідомлення учасників справи, а також призначив на 12 березня клопотання НАБУ і ГПУ про закриття провадження.

Нагадаємо, ГПУ розслідує розголошення директором НАБУ Артемом Ситником даних досудового розслідування в справі Кулика, а саме «прослушки» його екс-дружини. Своєю чергою сама Німець вважає, що ця справа розслідується неефективно.

Раніше НАЗК не знайшло ознак збагачення екс-прокурора АТО Кулика.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: