Суд повернув САП клопотання про відсторонення Кулика

Читать на русском
Антикорупційним прокурорам повернули документ про тимчасове відсторонення від посади колишнього прокурора АТО, якого звинувачують у збагаченні.
Костянтин Кулик

Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі повернули клопотання про відсторонення від посади заступника начальника Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури України Костянтина Кулика, якого звинувачують у незаконному збагаченні.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Голосіївського районного суду міста Києва під головуванням судді Дмитра Валігури, яка розглядала відповідний документ, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП Сергій Козачина просив колегію суддів відсторонити на два місяці Кулика від його посади в Генпрокуратурі. Сам обвинувачений та його адвокат виступали проти задоволення клопотання.

Суд, вислухавши думки учасників провадження, дослідивши клопотання про відсторонення від посади, пройшов до висновку, що документ необхідно повернути назад до прокуратури. Таке рішення колегія мотивувала тим, що до клопотання не були долучені відомості, що Кулик отримав клопотання про відсторонення його від посади. Таким чином, клопотання було подане з порушенням ст. 155 КПК України та документ необхідно повернути прокурору.

Нагадаємо, Кулика перевели до Генпрокуратури.

Раніше директор НАБУ Артем Ситник заявив, що суди саботують процес розгляду справ за деклараціями, в тому числі щодо екс-прокурора АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: