Військовому прокурору сил АТО Кулику висунуте звинувачення – НАБУ

Читать на русском
Військовому прокурору сил АТО Костянтину Кулику пред'явлено звинувачення. У найкоротші терміни обвинувальний акт буде передано до суду для розгляду по суті.
Військовий прокурор сил антитерористичної операції Костянтин Кулик

Сьогодні, прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури спільно з детективами Національного антикорупційного бюро України вручили обвинувальний акт військовому прокурору сил антитерористичної операції Костянтину Кулику.

Про це йдеться на офіційному сайті НАБУ, передає «Слово і Діло».

Його звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368-2 КК України - незаконне збагачення.

НАТО включило Україну до системи військового плануванняЗаступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов зустрівся з делегацією НАТО з питань оборонного планування та оцінки сил.

У найкоротші терміни обвинувальний акт буде передано до суду для розгляду по суті. У разі визнання судом провини військового прокурора сил АТО йому загрожує позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Детективи НАБУ 7 жовтня 2016 завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного збагачення Костянтина Кулика, військового прокурора сил АТО. З тих пір стороні захисту детективи НАБУ надали доступ до матеріалів досудового розслідування для ознайомлення.

Розслідування за фактом підозри у придбанні головним військовим прокурором сил АТО Костянтином Куликом дорогої нерухомості під час його роботи у військовій прокуратурі НАБУ розпочато ще взимку 2016 року.

Зазначимо, що НАБУ допускають, що суддя Чаус сам повернеться в Україну.

Нагадаємо, що детективи Національного антикорупційного бюро провели обшуки і вилучили документи в приміщенні Служби автомобільних доріг у Миколаївській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: