Кабмін дозволив відновити роботу ломбардам і кредитним спілкам

Читать на русском
Кабінет міністрів ухвалив рішення вивести з-під заборони роботу в період карантину всіх видів фінансових установ, у тому числі ломбардів та кредитних спілок, а також дозволив аптекам працювати цілодобово.

Кабінет міністрів ухвалив рішення вивести з-під заборони роботу в період карантину всіх видів фінансових установ, в тому числі ломбардів та кредитних спілок, а також дозволив аптекам працювати цілодобово.

Про це в четвер, 2 квітня, інформує пресслужба уряду.

«Рішенням уряду внесено зміни до постанови КМУ № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», які розширюють перелік дозволеної під час карантину господарської діяльності. Крім того, уряд надав рекомендації для бізнесу з метою посилення контролю за дотриманням санітарних і протиепідемічних вимог», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, під час карантину дозволено:

  • продаж запчастин для транспортних засобів, у тому числі для тракторів та іншої с/г техніки;

  • продаж добового молодняку свійської птиці;

  • функціонування всіх видів фінансових установ, у тому числі ломбардів і кредитних спілок.

Також уряд надав низку рекомендацій для бізнесу, які сприятимуть зменшенню черг і скупчень відвідувачів у магазинах та забезпечать виконання запроваджених протиепідемічних заходів, зокрема працювати аптекам цілодобово. Допускати відвідувачів до торговельних залів, у розрахунку не більше одного відвідувача на 10 квадратних метрів площі, з дотриманням 1,5-метрової відстані між особами тощо.

Раніше Кабмін зняв заборону на діяльність зоомагазинів і ветклінік.

Нагадаємо, Кабмін ухвалив рішення про посилення карантину в Україні.

Також у Кабміні обіцяють створити нові робочі місця за кілька тижнів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: