Карантин в Україні: як довго може тривати та в якому форматі

Читать на русском
Дмитро Васильєвполітичний експерт

Є велика ймовірність того, що карантин в Україні дійсно буде продовжений до середини травня. Таку точку зору в коментарі «Слово і діло» висловив політичний експерт Дмитро Васильєв.

За словами фахівця, карантин може закінчитися раніше, але може бути й продовжений. Все залежатиме від епідеміологічної обстановки.

Васильєв при цьому звернув увагу на заяву прем'єра про те, що розглядають варіант не ослаблення карантину, але більш гнучкого формату насамперед для того, щоб економіка не нагніталася.

«Потрібен такий формат карантину, при якому ті сфери, які можуть працювати мали б таку можливість. Повинна бути і зайнятість, і економічна активність, щоб була можливість сплачувати податки, відповідно, будуть і надходження до бюджету. Найголовніше, щоб не було соціального вибуху через те, що в людей немає грошей і можливості прожити», – прокоментував Дмитро Васильєв.

Пандемія коронавірусу: скільки тестів провели в Україні та інших державахУ Південній Кореї проводять масове тестування на коронавірус, а у Швеції – лише людям із групи ризику.

Політичний експерт додав, що заява міністра внутрішніх справ може виявитися реальністю і карантин буде продовжено.

«Аваков, напевно, може й має рацію з точки зорі прогнозування дат, ніж хтось інший», – зазначив фахівець.

На його думку, з огляду на розвиток епідеміологічної ситуації у США та інших країнах, де є спалах, навряд чи в Україні карантин закінчиться 24 квітня.

«15 травня – цілком адекватна дата з точки зору прогнозування», – уточнив експерт.

Васильєв також не виключив, що в разі невеликої кількості інфікованих та смертей від ускладнень люди можуть дуже критично ставитися до ситуації та карантинних заходів.

«Якщо ж ситуація буде схожа на те, що відбувається в інших європейських країнах, – люди розумітимуть повноту загрози. Це історія вже про те, що важливіше: щоб до хліба було масло з ікрою або досить буде хліба, але вижити», – резюмував Дмитро Васильєв.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков попередив про те, що карантин в Україні може бути продовжений до другої половини травня.

Раніше «Слово і діло» писало, скільки тестів провели в Україні і світі.

Який алгоритм дій при зараженні коронавірусом – читайте за посиланням.

Нагадаємо, раніше ми писали, як Китай і міжнародні організації допомагають у боротьбі з коронавірусом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: