Кабмін розробив протокол поховання померлих від коронавірусу

Читать на русском
Кабмін розробив протокол поховання померлих від коронавірусної інфекції в Україні. Про це повідомляє Офіс президента у вівторок, 31 березня.

Кабмін розробив протокол поховання померлих від коронавірусної інфекції в Україні.

Про це повідомляє Офіс президента у вівторок, 31 березня.

При цьому наголошується, що найближчими днями голови регіонів зможуть ознайомитися з протоколом лікування хворих.

Пандемія коронавірусу: скільки тестів провели в Україні та інших державахУ Південній Кореї проводять масове тестування на коронавірус, а у Швеції – лише людям із групи ризику.

Під час селекторної наради з президентом Володимиром Зеленським керівники обласних державних адміністрацій та мери поскаржилися, що існують проблеми із пошуком спецзасобів та обладнання для боротьби з коронавірусом і їхньою доставкою. У зв'язку з чим вони звернулися із проханням допомогти з централізованою закупівлею необхідного обладнання.

«Ми розуміємо, що на місцях складно вести переговори з виробниками та регулювати доставку. Тому бачимо, що це (і ситуація. - ред.), коли гроші є, а витратити їх неможливо. Я вже переговорив з «Медичними закупівлями України», щоб вони максимально допомогли з централізацією закупівель і розподілом товарів по лікарнях», - зазначив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Раніше в Кабміні закликали українців відмовитися від ліфтів на час карантину.

Також нагадаємо, МОЗ рекомендувало скоротити час і кількість людей, які проводжають людину в останню путь під час пандемії коронавірусу. Найближчим часом буде оприлюднена відповідна інструкція для похорону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: