У Кабміні обіцяють створити нові робочі місця за декілька тижнів

Читать на русском
Урядів готує робочі місця для українців, які втратили роботу під час карантину або приїхали з-за кордону. Серед можливих напрямків – ремонт доріг, укладання тротуарів, прибирання.

Уряд розробляє програму зі створення робочих місць для українців, які повернулися з-за кордону або втратили роботу через карантин.

Карантин та криза: яких змін на ринку праці очікувати українцям у 2020 роціЗростання безробіття стане одним із ключових викликів для української економіки в наступні пів року. Як можна пом’якшити наслідки цього явища та що може запропонувати держава, аналізував політолог Олександр Радчук.

Про це сьогодні, 1 квітня, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає пресслужба ОПУ. За його словами, докладніше про вакансії буде відомо трохи пізніше.

«Ми плануємо створити багато робочих місць вже за кілька тижнів. У тому числі, нам будуть потрібні люди для ремонту доріг, укладання тротуарів, прибирання територій. Багато різних вакансій», – повідомив Шмигаль.

Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну оприлюднити список робочих місць якомога швидше.

«Ми бачимо, що карантин потрібен. Я впевнений, що він врятує багато життів. Але уряд повинен знайти гроші, щоб допомогти найбіднішим українцям. Список складіть якомога швидше, і давайте розрахуємо, скільки ми можемо виділити», – звернувся Зеленський до Шмигаль.

Нагадаємо, за даними соцопитування після початку карантину третина українців перейшли працювати віддалено, третина – пішли у відпустку за свій рахунок, ще третина – працюють, як і раніше. 4% громадян України звільнили.

Як відомо, карантин через коронавірус в Україні продовжили до 24 квітня.

Сьогодні МОЗ анонсувало посилення карантину в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: