Підозрюваний після викриття переписав на дочку нерухомість – НАБУ

Читать на русском
Підозрюваний Національним бюро після викриття переписав частину власного майна на свою дочку нібито з метою приховання від органів досудового розслідування.
Михайло Дзюдзь

Колишній начальник Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України Михайло Дзюдзь після викриття «на гарячому» переписав майно на дочку.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 26 березня, повідомляє «Слово і діло».

Тоді суд наклав арешт на майно Дзюдзя, а саме: земельну ділянку площею 0,0906 га в Турківському районі Львівської області; земельну ділянку площею 0,1642 га в Городоцькому районі Львівської області; 4150 доларів; 2915 євро; 220 тисяч грн і ще 1000 доларів, які є предметом неправомірної вигоди і були вилучені частинами в автівці та в житлі підозрюваного.

Водночас, суд відмовився заарештувати квартиру загальною площею 132,5 кв. м. у Львові; будинок загальною площею 268,2 кв. м. в селі Суховоля Городоцького р-ну Львівської області; гараж бокс у Львові; дві земельні ділянки площею 0,3362 та 0,25 га у с. Суховоля, а також автомобіль Toyota Camry. Детектив у клопотанні вказував, що на момент викриття це майно належало саме Дзюдзю, але 13 березня той переписав його на дочку з метою нібито приховання від органів досудового розслідування. Адвокати підозрюваного заперечували і вказали, що їхній клієнт переписав майно на дочку через поганий стан здоров'я.

Вивчивши клопотання, суддя погодився з доводами захисту і не наклав арешт на переписане майно. Він вказав, що це майно не підлягає арешту у забезпечення можливої спецконфіскації майна Дзюдзя, оскільки належить третій особі.

Як відомо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексначальнику Західного міжрегіонального управління Мін'юсту Дзюдзю. Слідство нібито має докази, що ексначальник Західного міжрегіонального управління Мін'юсту вимагав і щомісячно отримував від підпорядкованих йому керівників установ виконання покарань неправомірну вигоду. Йшлося про те, що за неправомірну вигоду Західне міжрегіональне управління не перевірятиме дотримання режиму відбування покарань ув'язненими та не здійснюватиме заходи контролю господарської діяльності у підпорядкованих установах виконання покарань.

Нагадаємо, НАБУ і САП просили суд взяти Дзюдзя під варту із альтернативою застави в 10 млн грн. Водночас адвокат підозрюваного просив або відмовити взагалі у застосуванні запобіжного заходу або відпустили його клієнта на поруки. Під час засідання чинний народний депутат Андрій Лопушанський подав заяву про взяття на поруки Дзюдзю. З такою заявою виступив і голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин. В результаті суд відпустив підозрюваного під 630 600 грн застави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: