Нардеп хоче взяти на поруки підозрюваного НАБУ ексначальника управління Мін'юсту

Читать на русском
Член українського парламенту виступив за взяття на поруки колишнього керівника одного з міжрегіональних управлінь Мін'юсту.
Андрій Лопушанський

Народний депутат Андрій Лопушанський подав до суду заяву про взяття на поруки колишнього начальника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України Михайла Дзюдзя, якого НАБУ і САП підозрюють у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Відповідну заяву він оголосив на засіданні Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на трансляцію суду.

Нардеп Лопушанський просив суд відпустити Дзюдзя на поруки, оскільки він впевнений, що підозрюваний дотримуватиметься обов'язків і він зможе забезпечити їх виконання. Він також підкреслив, що підозрюваний має хронічну хворобу серця і тому «його не можна кинути за ґрати». Також із такою самою заявою про поруки виступив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Як відомо, НАБУ і САП просять суд взяти Дзюдзя під варту із альтернативою 10 млн грн застави. На думку слідства, існують ризики перешкоджання слідству збоку підозрюваного, а тому до нього необхідно застосувати найбільш суворий запобіжний захід.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексначальнику Західного міжрегіонального управління Мін'юсту Дзюдзю. Слідство нібито має докази, що ексначальник Західного міжрегіонального управління Мін'юсту вимагав і щомісячно отримував від підпорядкованих йому керівників установ виконання покарань неправомірну вигоду. Йшлося про те, що за неправомірну вигоду Західне міжрегіональне управління не перевірятиме дотримання режиму відбування покарань ув'язненими та не здійснюватиме заходи контролю господарської діяльності у підпорядкованих установах виконання покарань.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: