САП просить заарештувати ексглаву Західного міжрегіонального управління Мін'юсту

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку просять ВАКС взяти під варту колишнього керівника одного з міжрегіональних управлінь Мін'юсту.
Михайло Дзюдзь посередині

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура просять взяти під варту колишнього начальника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України Михайла Дзюдзя із альтернативою 10 млн грн застави.

Таке клопотання озвучив у Вищому антикорупційному суді 25 березня прокурор САП Денис Демків, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на трансляцію суду.

За словами прокурора, Дзюдзь обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 КК України, тобто у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди. На думку слідства, існують ризики перешкоджання слідству збоку підозрюваного, зокрема, він може переховуватися від органів досудового розслідування; знищити, приховати або спотворити речі та документи, важливі для слідства; незаконно впливати на свідків та інших осіб, використовуючи свої зв'язки або впливати на слідство іншим чином.

Водночас, адвокат ексчиновника заперечував проти задоволення клопотання. Він вказував, що у його клієнта хронічно хворе серце. За 6 днів до обшуків Дзюдзь нібито був на стаціонарному лікуванні, а після його викриття 11 березня на одержанні неправомірної вигоди його не затримували. Більш того, повідомлення про підозру йому вручили лише 19 березня, а в період з 11 по 19 березня підозрюваний перебував на стаціонарній лікуванні. Також захисник додав, що його клієнт має поважний вік і перебуває в групі ризику захворювання коронавірусом. Тому, на думку адвоката, до Дзюдзя необхідно застосувати більш м'який запобіжний захід або взагалі відмовити в задоволенні клопотання.

Як відомо, слідство нібито має докази, що ексначальник Західного міжрегіонального управління Мін'юсту вимагав і щомісячно отримував від підпорядкованих йому керівників установ виконання покарань неправомірну вигоду. Йшлося про те, що за неправомірну вигоду Західне міжрегіональне управління не перевірятиме дотримання режиму відбування покарань ув'язненими та не здійснюватиме заходи контролю господарської діяльності у підпорядкованих установах виконання покарань.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про нову підозру судді Дружківського міського суду Донецької області. Також органи повідомили про підозру двом особам в заволодінні коштами державних вугледобувних підприємств.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: