Нідерланди відмовляються від китайських масок

Читать на русском
Нідерланди відкликають 600 тисяч неякісних китайських масок, які були закуплені в березні для протистояння коронавірусу.

Влада Нідерландів прийняла рішення відкликати 600 тисяч неякісних медичних масок, раніше куплених у Китаю.

Про це повідомляє агентство AFP в неділю, 29 березня.

У повідомленні сказано, що маски стандарту FFP2 були розподілені між кількома лікарнями Нідерландів, які зараз борються зі спалахом коронавірусу. Нідерландський МОЗ відразу ж зупинив розподіл решти замовлення.

Коронавірус у світі: допомога Китаю і міжнародних організацій у боротьбі з хворобоюКитай ділиться своїм досвідом у боротьбі з коронавірусом, відряджаючи медиків і обладнання в інші країни.

«Тест показав, що маски не відповідають нормам якості. Було вирішено не використовувати жоден з цих вантажів», - заявили в МОЗ.

Партію медичних засобів Нідерланди отримали 21 березня. У ній було 1,3 млн медичних масок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Іспанія повернула виробнику в Китай велику партію експрес-тестів на коронавірус, так як вони виявилися ненадійними. Від китайских експрес-тестів також відмовилася Грузія.

Як відомо, сьогодні, 29 березня, Україна отримала другу партію вантажу з медичною допомогою з Китаю, до якої увійшли респіратори, маски і захисні костюми. Вночі очікується прибуття 100 тисяч китайських ПЛР-тестів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: