З'ясувалося, коли українські тести на коронавірус надійдуть до лікарень

Читать на русском
Українські тести для проведення полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) для виявлення коронавірусу надійдуть до лікарень через 10 днів.

Українські тести для проведення полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) для виявлення коронавірусу надійдуть до лікарень через 10 днів.

Про це заявив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко в середу, 25 березня.

За його словами, до моменту, поки до лікарень надійдуть тести вітчизняного виробництва, Україна забезпечена запасом імпортних ПЛР-тестів.

«На першому етапі ми отримаємо близько мільйона тестів для полімеразної ланцюгової реакції. Якщо в якийсь момент ми зрозуміємо, що динаміка епідемії почала сповільнюватися і нам не потрібна така кількість ПЛР-тестів, ми зупинимо закупівлі», - повідомив Тимошенко.

Також в Офісі президента зазначили, що на цей час всі регіони України отримали необхідні ПЛР-тести і реагенти для проведення досліджень.

«За нашою інформацією, сьогодні в кожній області мають запрацювати лабораторії ПЛР-діагностикою. Ми їх забезпечили необхідними системами тестування, обладнанням і реагентами. Це дозволить збільшити кількість досліджень», - розповів Тимошенко.

Нагадаємо, перший випадок коронавірусу зафіксували в Сумській області.

Також відзначимо, ВООЗ спрогнозувала пік коронавірусу в Італії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: