Метрополітен в Ухані відновив роботу після двох місяців карантину

Читать на русском
Метро в китайському місті Ухань (провінція Хубей) відновило роботу після двомісячної зупинки через епідемію коронавірусу.

Метро в китайському місті Ухань (провінція Хубей) відновило роботу після двомісячної зупинки через епідемію коронавірусу.

Про це повідомляє газета «Женьмінь Жибао».

За інформацією видання, потяг під номером B68 вийшов з депо о 5:25 за місцевим часом в суботу, 28 березня, і проїхав по другій лінії уханьского метро. На даний момент відновлено роботу 184 станцій. На них діють близько 200 тепловізорів для вимірювання температури пасажирів.

Крім того, в поїздах проводиться контроль людей в вагонах. На сидіння розміщені спеціальні наклейки жовтого кольору з написом «сидіти через одного». Також поїзд буде супроводжувати спеціальний контролер, який буде відслідковувати виконання нових правил.

Карантин на тлі поліпшення епідемічної ситуації з провінції Хубей влада зняла 25 березня, скасувавши обмеження на переміщення населення і в'їзд і виїзд з регіону. В Ухані, імовірно, обмеження будуть зняті 8 квітня.

Загальна кількість заражених на даний момент в Китаї становить 81 394 і з них 74 671 особа видужав, число загиблих в результаті зараження коронавірусом становить 3295 осіб.

В Україні станом на ранок 28 березня зафіксовано 311 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

У Києві зафіксували вже 74 випадки коронавірусу.

Як повідомлялося, в Україну після закриття кордонів планують повернутися ще 17 тисяч громадян, всі вони пройдуть двотижневу обсервацію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: